Topp tips for trivelige turer

Kvalitetstid

  • Bruk riktig utstyr:
Hvis halsbåndet eller selen gnager, struper, klyper eller kveler hunden påfører det hunden ubehag- punktum. Syns du det er fint å gå på tur med kvelningsfornemmelser eller stein i skoen..? Velg en god, riktig tilpasset sele til turkompisen din.
  • Gjør turen interessant:
Å traske samme runde dag ut og inn blir fort kjedelig for både hund og eier! Varier turene med nye steder, lukter, underlag og lek.
  • Hold båndet løst:
Et stramt bånd bidrar ofte til å øke stress og frustrasjon! Lær hunden å gå pent i bånd, velg et lengre leiebånd (jeg liker minimum 3 meter), og pass på at du holder båndet løst når hunden har ‘friminutt’.
En studie viste nylig at bevegelsesfrihet og snusing faktisk senker hundens puls- det virker altså beroligende på hunden.
  • La hunden snuse:
Hunden ser verden gjennom nesa! Snusing gir masse mental stimulering, og virker avslappende på hunden. En hund som får snuse er en glad hund!
  • La hunden være hund:
Hvem sin tur er det egentlig? Hvorfor ikke gi hunden mulighet til å velge hvor lenge den vil snuse og hvor den vil gå (der praktisk mulig)? Nyt turen sammen istedenfor å mase- la hunden bare være hund en stund, uten å forstyrre eller avbryte. Hunden din vil takke deg!
  • Kvalitet over kvantitet:
Det er ikke nødvendigvis å gå fort eller langt som gjør hunden sliten. Mange hunder er nesten umulig å fysisk slite ut! De blir oftest mere og bedre slitne av å bruke nesa og hodet. En 20 minutters tur i rolig tempo med masse snusing og utforsking av miljøet kan være langt bedre for hunden enn 1 times hodeløs løping.